top of page
Blogg: Blog2

Får ikke med meg mannen i parterapi.

Får du ikke med deg din kjæreste i parterapi? Du er ikke alene. Dette kan du prøve:

Hei! Jeg heter Camilla og jobber med kjærlighet. På privaten er jeg 38 år, har to små barn og er gift. Jeg har vært sammen med min mann i ni år og vi vet begge at det å være i et parforhold krever en god dose tålmodighet, raushet og engasjement. Jeg har jobbet med kommunikasjon i 15 år og møtt mange mennesker på min vei. Nå jobber jeg som sexolog og parterapeut og har hjulpet over 500 mennesker i kjærlighetslivet de 5 siste årene via kurs og samtaler.


Visste du at hvis du har det dårlig i ditt samliv så kan det begrense din lykkefølelse? Ifølge nyere forskning henger samliv og helse sammen, hånd i hånd. Uoppgjorte konflikter, frossen atmosfære og manglene nærhet over tid påvirker immunsystemet negativt. Det finnes forskning som viser at når en ikke har det bra i parforholdet over tid, så blir en også oftere syk. Du kan kanskje tatt blodprøver og legene finner ingenting? Hvorfor blir du så mye syk da eller føler deg nedstemt? Har du tenkt over om du har det bra i samlivet, i sexlivet? Skal dere kanskje prøve å snakke med en parterapeut og finne ut av det istedet for å ha det sånn?


Vi partertaspeuter ser potensial i alle par så lenge det fortsatt finnes motivasjon hos dere. Vi ser par med andre øyne enn dere. Dere føler på kriser, avstand, ensomhet og alt du kjenner på å mangle i din relasjon. Vi ser etter potensial. At en kan lære noe nytt om hverandre og bli bedre sammen i sårbarheten og lære hvordan håndtere det som er vanskelig, sammen. For det er der dere vokser, i sårbarheten. Alle par har det vanskelig eller føler på å mangle noe fra en tid til en annen. Slik er det for alle mennesker. Men hvorfor er det så vanskelig noen ganger? Det er fordi vi mennesker ikke har lært hva en skal gjøre når en sitter fast i et mønster og de verktøyene får dere hos parterapeuter og sexologer i samtale og kurs.


Hemmeligheten er at ved å lære å reparere og bli bedre på kommunikasjon, så kan en bli sterkere og få det bedre sammen selv etter å ha vært gjennom noe veldig vanskelig eller følt på avstand en stund. Det er i dybden en danner sterke og kjærlige bånd som varer, så utfordringer er nødvendig i løpet av livet. Det handler bare om hvordan en møter dem og løser dem når de kommer. Mange går fra sin partner fordi en føler seg begrenset, ensom eller sviktet. Grunnene er mange. Dessverre så er det ikke mange nok som investerer i parterapi tidlig nok som er den beste investeringen alle par kan gi samlivet. Det koster mye mer med brudd. I 2022 var det hele 9 062 separasjoner og 8 204 skilte seg. Hadde flere oppsøkt riktig hjelp tidsnok og investert i parforholdet, så hadde flere par klart seg gjennom krisene.


Jeg snakker med mange kvinner som ønsker utvikling i sitt parforhold og også menn. De sier at de ikke får ikke med seg sin partner i parterapi og er oppgitte og kjenner på følelsen av ensomhet og at en ikke blir tatt på alvor. Noen tror at det ikke er noe å gjøre, men du kan gjøre mye på egenhånd om du smir mens jernet er varmt. Når du starter med deg selv, så er det DU som skaper en endring og dette kan reflekteres tilbake til parforholdet ditt. Da er det rom for nye muligheter da du bryter ditt eget mønster som er en del av parforholdet. Mange tror at parterapi handler om å endre hverandre, men det stemmer ikke. Det handler om å starte med seg selv. Da skjer endingen. Dette kan du gjøre i egenterapi eller i sexologisk veiledning eller i parterapi med din kjære. Hva DU trenger finner vi ut av i vår bli kjent samtale.Det kan være starten på å få løsnet opp i knutene som oppstår. Alle har jo samme mål. Å føle oss elsket, sett, hørt og anerkjent for det fantastiske menneske vi er av den personen vi har investert store deler av livet vårt med!


Så til refleksjon til deg og din kjære:

Hva er det verst som kan skje om dere går i parterapi?

Hva er det beste som kan skje om dere går i partertapi?


Hvis dere bestemmer dere for å få det bedre i parforholdet, så ta gjerne kontakt med meg. Jeg har digitale kurs og tar samtaler.

Velkommen!


Mer om mine tjenester her: https://www.kjaerlighetsterapeuten.com/book-online


Camilla J. J. Sørensen © Kjærlighetsterapeuten


Foto: Camillas kontor på Majorstuen i Oslo.193 visninger0 kommentarer
bottom of page