top of page
Blogg: Blog2

"Har du lavere sexlyst enn din partner? Gode tips til hvordan få økt lyst"

Får du ikke lyst på sex spontant? Ble du det i starten av parforholdet, men så har det endret seg over tid?

Da er du helt normal og du kan ha responsiv sexlyst. Det betyr at man får lyst på sex som følge av berøring eller stimuli. Det kan være alt fra å få en god klem, litt oppmerksomhet, til fysisk stimulering. Den spontane lysten er den vi ofte tenker på som sexlyst, men her er det mange variasjoner. At alle kvinner «plutselig» får kjempe lyst er vrangforestillinger utviklet av pornoindustrien! Noen kvinner og menn ser slik, men alle er ulike. Her kommer litt mer info om dette:

en kvinne og en mann ligger og sover
Par som egentlig savner mer intimitet, men har låst seg helt fast

PÅ og av-knapper:

Kvinner har noe som heter på og av-knapper. Hva som kobler deg av og hva som kobler deg på er avgjørende for hva som skjer rundt deg eller inni deg. Konteksten kan påvirke deg. Et eksempel kan være at dere er godt i gang og skal ha sex, men så ringer plutselig telefonen. Dette trigget kanskje AV- knappen din og du orker ikke fortsette. Kan du kjenne deg igjen? Hvis din partner har følsom PÅ-knapp, så kan det være vanskelig for hen å forstå seg på at du nå koblet av. Dere er bare ulike og begge normale. Å bli kjent med seg selv, hva som får deg PÅ og AV er avgjørende for å vedlikeholde et sundt og godt sexliv. De færreste vet hva dette er. Som kommende sexolog har jeg selv måtte utforske dette og jeg kan garantere at det var en ÅPENBARING! Alt for mange skammer seg over at en ikke har like mye interesse for sex som sin partner. Nå kan du befri deg fra skam og skyld. Videre kan du få gode tips til hvordan få økt lyst under her.


Klitoris:

Er du født kvinne, så har du klitoris! Visste du at det bare er mellom 20 - 25 % som får vaginal orgasme? Derfor har vi en klitoris, den er der for at den skal stimuleres og gi deg nytelse. Ikke for å bli oversett. Får du ikke orgasme under penetrerende samleie, så er det ikke noe galt med deg. Vi må fjerne orgasmefokus som mål. Når du spør om din kjære har kommet etterpå, så er det ikke gøy å si ja (hvis det er ikke sant) eller nei… Når vi fjerner klimaksmål, så kan en være mer tilstede og nyte hverandre. Det er jo det sex egentlig handler om er det ikke?

Et tips til deg som er partner til en kvinne:

Mange kvinner tennes av berøring andre steder enn rett på kjønnsorganet.. Massasje er en perfekt måte å koble av for å slå av tanker og bekymringer, som igjen hindrer tenning. Hvis en slapper av og nyter, så er dette sensualitet. Huden er vårt største nytelseorgan, så bruk det! All ikke-seksuell berøring kan være mellomsteget til seksuell glede.

Olje og massasje
Sensuell tilnærming

Hverdagsrutiner dreper sexlivet. Spenning, eventyr og dating er derfor viktig. Det er også en myte at mannen ALLTID har lyst og er klar når som helst (selv om mannen oftere har spontan lyst) For likekjønnede par er det også en myte at oral og analsex er et must. Dette fordi alle er ulike og sex er så forskjellig fra person til person. Er du cis-født kvinne, så er det ikke sikkert at du ønsker penetrerende samleie eller oralsex. Det samme for cismenn. Noen liker oral og anal, andre ikke. Det er så mange myter og hva sex er for deg er din sak, men det må utforskes og formidles til den du skal ha sex med. En annen myte et at hetero menn som liker analsex er homofil. FEIL! At alle homofile menn liker analsex, er også nok en myte…

Et par står og snakker sammen på soverommet
Ulik lyst er vanlig i et parforhold

Ulik sexlyst og at en liker variasjon seksuelt er normalt og vi må slutte og måle god sex på antall ganger! Sex er så bredt og behovet er ulikt. Dessverre kan ulik interesse for sex skape usikkerhet, utrygghet, triggere og lengsel i parforholdet. Men ansvaret ligger ikke på den som har minst interesse. Dere er to om dette og god kommunikasjon er viktig for at dere skal finne deres felles glede. Vil dere finne mer utav dette sammen eller 1:1? Da tilbyr jeg samtale online og på kontor i Oslo.

Er du spontan eller responsiv tror du? Jeg har utviklet et LYST PROGRAM som er for deg som kan kjenne deg igjen i dette! Programmet vil endre livet ditt for alltid da du endelig vil forstå deg selv bedre og hvordan din seksuelle personlighet utvikles. Jeg tilbyr bare noen få plasser i programmet da jeg har begrenset kapasitet! Programmet går over 6 mnd og du kan betale senere med Klarna.

Masse kjærlighet fra Camilla J.J. Sørensen

Kjærlighetsterapeuten, par, samtaleterapeut og sexologKvinne som sitter med en bok på kontor i Oslo
Camilla Sørensen er sexolog og hjelper deg i sexlivetComments


bottom of page