top of page
Blogg: Blog2

Influensere i parterapi. Aurora Gude sier hun gleder seg!Nå skal vi utfordre det Norske samfunnet!

Mange kan sikkert kjenne på forskjellige følelser i denne koronatiden.  For mange har hverdagen blitt totalt endret og jeg vet at mange har opplevd tapt av arbeid, økonomi, sosialisering, festligheter og reiseliv. Dette kan absolutt påvirke parforholdet! Flere trenger også å tillære seg å være kjærester litt på nytt. Hvis kjærlighetsbegeret er tomt og frustrasjonen renner over, kan det være ekstra sårbart for parforholdet.

I dagens samfunn er det fortsatt mange par som vegrer seg over å dele med venner og familie at de går i parterapi. Flere par venter også for lenge. I 2019 lå skilsmissestatistikken på hele 48 %. Det disse tallene forteller oss er at det er normalt å gå fra hverandre. Nesten halvparten gjør det! Er det da ikke lurt å innføre normalisering av parterapi slik at flere velger å forebygge parforholdet sitt?

Jeg vet at løsningen er åpenhet. For åpenhet, skaper åpenhet. Åpenhet skaper også trygghet. Slik kan vi bryte tabuer og skape trender.


-Aurora er enig i at statistikken på 48 % er ganske høyt og hun ble overrasket over at så mange skiller seg i Norge.


Aurora Gude er kjent fra TV. Hun er influenser, YouTuber og blogger jevnlig. I 2014 vant hun realityserien Paradise Hotel og har senere deltatt i programmer som Charterfeber, Paradise Auditions og Camp Kulinaris. Hun og Haakon Lønner har vært sammen i fem år og er samboere. De bor sammen i Tønsberg og kjenner begge på at det kunne vært spennende å prøve parterapi for å se hvordan samlivet kunne utviklet seg. Aurora mener at de ikke er i noe stor krise, men at de vil se utvikling i parforholdet.

-Dette sier Aurora om hvorfor de ønsker å gå i parterapi hos meg:

«Vi er et par som har vært sammen en stund, og det kan føles som at det dukker opp mange spørsmål nå om veien videre, hvordan man får forholdet til å føles fullkomment og helt, hvordan ha motivasjon til å fortsette, og ikke minst avdekke våre problemområder som par, og hvordan ta tak i utfordringer uten å krangle – og i verste fall gi opp. Drømmen er å klare å finne tilbake til gnisten, og ikke minst lære mer om oss selv i forholdet og se og forstå den andre bedre. Ikke minst håper vi at problemer vi føler stagnerer kan nøstes opp i slik at vi kan jobbe utviklende i tiden fremover”

-Denne prosessen deles i sosiale medier. Det blir spennende å bli bedre kjent med dem og se hva jeg kan bidra med.


Se hva de sier til Rød Løper i Se og Hør her:

Video respostet og lånt av Se og hør


Camilla J.J. Sørensen,

Kjærlighetsterapeuten, par og samtaleterapeut.


Veileder for småbarnsforeldre og sexologstudent.


Comentários


bottom of page